Известие

Collapse
No announcement yet.

АЛФА 147 гумички за клапаните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз също взех на Elring
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Взимай, няма да сбъркаш!
      Колеги можели някои да ми помогне смених си сегментите на мотора водачите на клапамите гумичките и тях с оригинални не ментета и колата продължава да си гори масло както преди става въпрос за 1.6 105 коня

Comment

Първоначално публикувано от tokoalfa Покажи съобщение
        Колеги можели някои да ми помогне смених си сегментите на мотора водачите на клапамите гумичките и тях с оригинални не ментета и колата продължава да си гори масло както преди става въпрос за 1.6 105 коня
        Колко масло гори? Нали знаеш, че трябва да се напаснат сегментите. Покарай я 2-3 000 км. спокойно без ръчки, и тогава кажи как е разхода.
        Lancia Delta 1.6 i.e - ex
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Значи не си направил нещо както трябва. Измери ли елипсата на цилиндрите?
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Значи не си направил нещо както трябва. Измери ли елипсата на цилиндрите?
            Абе гориси доста почти няма разлика от преди не съм я засичал по километри ама всичко си е направено като трябва, мисля че вече сам минал над 3000км. обаче без рачка нали знаеш неможе .

Comment

Абе гориси доста почти няма разлика от преди не съм я засичал по километри ама всичко си е направено като трябва, мисля че вече сам минал над 3000км. обаче без рачка нали знаеш неможе .
              С какво масло я караш, кажи и урентировъчно колко гори.
              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

На една 156 правих два ремонта - първия го осраха от всякъде. Втория - само качествени части! Сменени сегменти, гумички, всички лагери по коляновия вал, напасване клапани, шлайфане на глава. Части и труд - около 850лв. (без ремъци). Колата сега върви перфектно и не харчи масло от излизането си от ремонта вече около 10 000км.
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                  С какво масло я караш, кажи и ориентировъчно колко гори.
                  На 10 хиляди километра около 4 литра карам я с Игат 10 на 40 обаче сам пробвал и с друго но няма промяна сепаратора е чист и немога да си обесня от какво може да е надявам се да ми помогнете благодаря предварително.
                  Last edited by tokoalfa; d.m.y г., 00:38.

Comment

коментирано от гумичките е някои няма да са на мястото си
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колеги гумичките са оригинални не са менте от 1.50лв. и лично аз сам ги сменял и според мен ако е от тях сутрин ще изпушва, изпушва малко само когато влезе в червения сектор. Някои имали нещо на предвит от какво може да гори маслото? Между другото когато правих ремонта сложих ментетета гумички и после като не се оправи мислех че са се измъкнали но когато я отворих да слагам оригиналните нито една не беше излязла и не ми се вярва от тези да се е измъкнала някоя при положение че са по добри.
                      Last edited by tonov; d.m.y г., 11:02.

Comment

А, какви сегменти сложи?
                        ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Колеги гумичките са оригинални не са менте от 1.50лв. и лично аз сам ги сменял и според мен ако е от тях сутрин ще изпушва, изпушва малко само когато влезе в червения сектор. Някои имали нещо на предвит от какво може да гори маслото? Между другото когато правих ремонта сложих ментетета гумички и после като не се оправи мислех че са се измъкнали но когато я отворих да слагам оригиналните нито една не беше излязла и не ми се вярва от тези да се е измъкнала някоя при положение че са по добри.
                          Не е гаранция.
                          Измери ли цилиндрите за елипса? Какво представляват маслените сегменти (моите са от 3 части)? Спазил ли си посоката на 1-ви компресионен, че на мен 2-ри ми е чугунен и май нямаше посока
                          Виж си свещите - те ще ти покажат
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

На 10 хиляди километра около 4 литра карам я с Игат 10 на 40 обаче сам пробвал и с друго но няма промяна сепаратора е чист и немога да си обесня от какво може да е надявам се да ми помогнете благодаря предварително.
                            При 4 литра на 10к км тва си е тревожен разход, виждал съм такъв разход при смяна на гарнитурата между металния смукателен колектор и главата, но тва беше някакъв изолиран случай, не че е невъзможно да се случи, но надали това е проблема......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              При 4 литра на 10к км тва си е тревожен разход, виждал съм такъв разход при смяна на гарнитурата между металния смукателен колектор и главата, но тва беше някакъв изолиран случай, не че е невъзможно да се случи, но надали това е проблема......
                              Взех всички части възможно наи хубавите, сегмента е чугунен зглобката е както трябва и мен ме самнява тази гърнитура на смукателните тръби но не сам сигорен на 1,6 105 коня мотора дали има такива отвори за 1,8 сам сигорен че има,ако някои знае и дали са едно кам едно и каква да взема ще сам ви благодарен.

Comment

Взех всички части възможно наи хубавите, сегмента е чугунен зглобката е както трябва и мен ме самнява тази гърнитура на смукателните тръби но не сам сигорен на 1,6 105 коня мотора дали има такива отвори за 1,8 сам сигорен че има,ако някои знае и дали са едно кам едно и каква да взема ще сам ви благодарен.
                                Попитах те цилиндрите измери ли ги за елипса и мина ли ги леко с шкурка
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X